BCE a îmbunătățit ușor prognoza privind evoluția economiei zonei euro
Numărul 10, 16-22 mar. 2021 » Lumea în care trăim
Banca Centrală Europeană (BCE) a majorat previziunile referitoare la inflație în 2020, după creșterea prețurilor de la începutul anului, și a îmbunătățit ușor prognoza privind evoluția economiei zonei euro, care încă este afectată de efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Reuters și Bloomberg, preluate de Agerpres. În scenariul de bază, BCE se așteaptă la un avans al PIB-ului zonei euro de 4% în 2020, față de o creștere cu 3,9% previzionată în decembrie. Rata inflației în zona euro ar urma să se situeze anul acesta la 1,5%, față de un nivel de 1% previzionat anterior, a anunțat președintele BCE, Christine Lagarde.
Oficialul a adăugat că riscurile la adresa perspectivelor economice au devenit mai echilibrate, dar ar putea înclina spre o deteriorare pe termen scurt, din cauza efectelor pandemiei și a restricțiilor impuse pentru a stopa răspândirea ei.
Și în anii următori, inflația va fi sub ținta de 2% urmărită de BCE pe termen mediu, iar economia va avea nevoie de câțiva ani pentru a-și reveni la nivelul de dinaintea pandemiei, apreciază instituția.
În 2022, economia zonei euro ar urma să înregistreze o creștere de 4,1%, iar în 2023 un avans de 2,1%, în timp ce rata inflației ar urma să se situeze la 1,2% în 2022 și la 1,4% în 2023.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial