BCE preferă achizițiile de obligațiuni pentru susținerea economiei, spune Christine Lagarde
Numărul 45, 17-23 nov. 2020 » Lumea în care trăim
Banca Centrală Europeană (BCE) va studia în primul rând ipoteza unei majorări a achizițiilor de obligațiuni și a împrumuturilor ieftine pentru bănci, luna viitoare, când va pune la punct noul pachet de stimulente destinat susținerii economiei zonei euro, a declarat președintele instituției, Christine Lagarde, transmite Reuters, preluată de Agerpres. În plus, Lagarde a avertizat că și în situația în care va exista un vaccin împotriva Covid-19, relansarea economică a zonei euro nu va fi una liniară.
„Chiar dacă toate opțiunile sunt posibile, Programul de Achiziții Urgente în Pandemie (Pandemic Emergency Purchase Programme - PEPP) și Operațiunile țintite de refinanțare pe termen mai lung (TLTRO sau Targeted Longer-Term Refinancing Operations) și-au dovedit eficiența în contextul actual și pot fi ajustate în mod dinamic pentru a reacționa la evoluția pandemiei. În consecință, este posibil să rămână principalele instrumente pentru ajutorarea politicii noastre monetare”, a spus Christine Lagarde la debutul Forumului băncilor centrale organizat de BCE.
La ultima reuniune de politică monetară a BCE, care a avut loc la 29 octombrie, consiliul guvernatorilor BCE a lăsat nemodificată dobânda de referință, însă Christine Lagarde a promis că BCE își va recalibra instrumentele la reuniunea din decembrie.
Săptămâna trecută, Christine Lagarde a ținut să atragă atenția asupra optimismului provocat de veștile bune privind un potențial vaccin anti-Covid. „Chiar dacă cele mai recente știri cu privire la un vaccin sunt încurajatoare, am putea să ne confruntăm cu mai multe cicluri de accelerare a răspândirii virusului și înăspririi restricțiilor până când vom ajunge la o imunitate extinsă. În consecință, revenirea ar putea să nu fie una liniară, ci mai degrabă una instabilă, de tip stop-start și dependentă de ritmul introducerii vaccinului”, a spus Lagarde.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial