Be a next-generation accountant! Cum poți deveni mai inteligent decât tehnologiile inteligente
Numărul 21-22, 31 mai - 13 iun. 2023 » Agenda CECCAR
Joi, 25 mai, a avut loc evenimentul cu tema Profesia de expert contabil. Startul unei cariere de succes, organizat de Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu” din București. Adresată elevilor pasionați de contabilitate, întâlnirea a avut scopul de orientare în carieră, de motivare și conștientizare cu privire la avantajele obținerii unei calificări profesionale în domeniul financiar-contabil.
Alături de prof. dr. Ionel-Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației și profesor în cadrul colegiului economic amintit, la eveniment au participat prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, vicepreședinte al Consiliului superior al CECCAR, și Aurel Andrei, expert contabil, președintele Filialei CECCAR București. Reprezentanții CECCAR le-au vorbit elevilor despre provocările și oportunitățile unei cariere în domeniul financiar-contabil, despre cum se transformă continuu profesia contabilă pentru a fi adaptată la viitor și despre cum pot deveni next-generation accountants.
S-a evidențiat, cu acest prilej, faptul că în contextul transformării digitale abilitatea de analiză și gândire critică devine esențială pentru o carieră de succes în domeniul financiar-contabil. Astfel, trebuie să învățăm cum putem deveni mai inteligenți decât tehnologiile inteligente. Este important să nu devenim instrumente ale tehnologiei inteligente, ci aceasta să fie un instrument care să ne ajute să devenim mai inteligenți.
„A devenit o tradiție pentru noi și elevii colegiului nostru întâlnirea cu prof. dr. Ionel Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, vicepreședinte al Consiliului superior al CECCAR, cu Andrei Aurel, expert contabil, președintele Filialei CECCAR București. O temă generoasă și ofertantă a fost pusă pe agenda întâlnirii: Profesia de expert contabil. Startul unei cariere de succes, suscitând o dezbatere interesantă privind modalitățile și căile de acces în cadrul CECCAR, cea mai numeroasă comunitate de experți din Europa. Elevii noștri sunt din ce în ce mai atrași de avantajele oferite de profesia de expert contabil și contabil autorizat având în vedere profilul studiilor urmate în cei patru ani de liceu, fapt ce le facilitează accesul la o astfel de specializare. Școala, prin temele propuse și întâlnirile organizate cu conducerea Ministerului Educației, cu CECCAR – la nivel central și filiala București, oferă deschiderea necesară absolvenților Colegiului Economic «Virgil Madgearu» de a-și lărgi orizontul economic, de a sesiza oportunitățile și de a se orienta spre o carieră de succes. Suntem convinși că aceste activități comune reflectă baza unei colaborări de durată între colegiul nostru și CECCAR, scopul final fiind dezvoltarea învățământului economic românesc. Mulțumim, totodată, pentru disponibilitatea prezentărilor și a dialogului cu elevii”, a declarat prof. Roxana Carmen Ionescu, director al Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din București.
La rândul său, prof. Ioana Adelina Necșuțu, director adjunct al Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din București și expert contabil, a remarcat interesul elevilor pentru profesia contabilă și importanța unor astfel de întâlniri cu experți pentru „a lua pulsul” acestui domeniu. „Le-am explicat elevilor că profesia de expert contabil aduce satisfacții enorme, dar necesită multă muncă. Avem elevi dornici să îmbrățișeze această profesie, se implică zi de zi la orele de contabilitate și de utilizare a calculatorului în contabilitate, participă la concursuri de specialitate și fac practică în companii din domeniul financiar-contabil. Acest eveniment a avut drept scop creșterea gradului de conștientizare în rândul elevilor cu privire la cariera pe care o pot urma în domeniul financiar-contabil, iar faptul că am invitat experți contabili să le împărtășească din tainele profesiei s-a dovedit a fi un real succes. Au fost foarte interesați, au pus întrebări, au dorit să știe care este diferența dintre un expert contabil și un contabil autorizat, ceea ce ne motivează pe viitor să mai desfășurăm astfel de activități împreună cu CECCAR”, a precizat directorul adjunct al colegiului.
Elevii trebuie să conștientizeze importanța obținerii unei calificări ce le deschide multiple oportunități în ceea ce privește cariera și să-și planifice pașii pentru a deveni profesioniști în domeniul care îi pasionează, a punctat și prof. Violeta Cășaru, profesor de contabilitate și expert contabil, cadru didactic în colegiul amintit. „Mă bucur că am reușit să organizăm o astfel de activitate pentru elevi. Ei trebuie să conștientizeze importanța obținerii unei certificări potrivite în domeniul financiar-contabil și să își dezvolte capacitatea de planificare a carierei. Dezvoltarea profesională se realizează pe baza principiului autodepășirii, iar cei care își vor alege profesia de expert contabil trebuie să fie consecvenți și să aibă un stil de viață bazat pe învățarea continuă. Mai mult, ei trebuie să gândească în perspectivă și să își fixeze de pe acum obiective care să îi ghideze spre un drum ce duce la împlinirea profesională”, a menționat prof. Violeta Cășaru.
Peste 50 de elevi au participat la evenimentul organizat cu implicarea conducerii Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu” din București, reprezentată de prof. Roxana-Carmen Ionescu – director al colegiului, prof. Ioana-Adelina Necșuțu – director adjunct, precum și a prof. Anca Petrache, prof. Dana Dinu și prof. Violeta Cășaru.
CONTăm, împreună, pentru educația noilor generații!
(Copyright foto: www.freepik.com)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice