BestJobs: În noiembrie, au fost cu 5% mai multe locuri de muncă scoase la concurs
Telex » Știri 8 decembrie 2020
În luna noiembrie, numărul total de joburi pentru care candidații au putut aplica pe platforma de recrutare BestJobs a înregistrat o creștere de aproximativ 5% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat citat de Mediafax. Astfel, mai mult de jumătate (52%) dintre locuri de muncă activate în luna noiembrie au fost din categoria white collar, 29% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 19% au fost joburi pentru poziții de management și coordonare echipe.
În ceea ce privește candidații, în luna noiembrie, cei care au realizat cele mai multe aplicări la joburi au fost cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani (33,9%), urmați de cei cu vârste între 35 și 44 de ani (22,8%). Se observă, de asemenea, faptul că interesul tinerilor între 18 și 25 de ani, de a aplica la un job, a scăzut cu aproape 40% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Potrivit companiei, topul candidaților activi în căutarea unui loc de muncă este condus de București-Ilfov (cu peste 70.000 de aplicări), Timiș (cu peste 14.000 de aplicări), Cluj-Napoca (cu aproape 8.000 de aplicări), Iași și Brașov (cu peste 6.000 de aplicări fiecare).
În același timp, în luna noiembrie, femeile au fost mult mai interesate să-și găsească un loc de muncă, acestea fiind responsabile cu peste jumătate (52,5%) dintre aplicările la joburi.
„Primele trei poziții în topul căutărilor efectuate de către candidații români în luna noiembrie sunt ocupate de joburile din domeniile financiar, IT și medical & pharma, cu aproximativ 60.000 de căutări în total.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național