Biblioteca la firul ierbii, ediția 2024 | Evenimente cultural-educative pentru copii, în Parcul Drumul Taberei din Capitală
Numărul 29-30, 24 iul. - 6 aug. 2024 » Roza vânturilor
Biblioteca Metropolitană București (BMB) îi invită pe cei mici la „Biblioteca la firul ierbii”, un proiect dedicat copiilor care își petrec vacanța de vară în Capitală. Potrivit unui comunicat al BMB, „proiectul reunește o serie de evenimente cultural-educative, captivante și interactive, care au ca scop încurajarea creativității și dezvoltarea imaginației, în rândul acestora, prin intermediul cărora să descopere lumea minunată a cărților și a bibliotecii”.
Activitățile din cadrul acestui proiect sunt organizate în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 și cu sprijinul Direcției Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București. Acestea sunt susținute de personalul instituției, specializat în derularea activităților dedicate celor mici.
Proiectul se va desfășura în Parcul Drumul Taberei, la data de 26 iulie și la data de 2 august, în intervalul orar 17:00 - 20:00. „Jocuri, ghicitori, ateliere de lectură și de creativitate sunt doar câteva dintre activitățile care vor adăuga valoare timpului petrecut în natură, alături de bibliotecarii BMB. Chiar și personajele creative ale Teatrului de Păpuși «Licurici» vor fi prezente, pregătite să dăruiască clipe de poveste”, afirmă organizatorii.
Atelierele de creație și lectură vor pune accent pe dezvoltarea personalității copiilor, permițându-le, în același timp, să intre în lumea inedită a personajelor favorite.
Totodată, participanții vor avea oportunitatea de a-și face, în mod gratuit, un permis de bibliotecă.
Participarea la toate activitățile din cadrul „Bibliotecii la firul ierbii” este gratuită.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național