Bloomberg: Închiderea școlilor din cauza COVID-19 va reduce veniturile câștigate de copii când vor deveni adulți
Numărul 45, 17-23 nov. 2020 » Lumea în care trăim
Copiii care nu au putut merge la școală din cauza pandemiei este posibil să suporte consecințele timp de mai mulți ani, inclusiv prin câștiguri mai mici, pentru că își vor termina educația mai devreme, arată un studiu publicat de centrul de cercetare VoxEU, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres. Studiul utilizează un model de calcul care arată că în cazul copiilor care nu au putut merge la școală în primii ani ai copilăriei, din cauza pandemiei, ponderea celor fără o diplomă de studii universitare scade cu 2,6%, iar proporția celor care abandonează liceul crește cu 4,1%. Pe termen lung, aceștia riscă o diminuare medie salarială cu 1%.
Copiii suferă și ca urmare a veniturilor pierdute de părinți în perioada crizei coronavirusului, susțin economiștii Nicola Fuchs-Schundeln, Dirk Krueger, Alexander Ludwig și Irina Popova. Cu toate acestea, incapacitatea copiilor de a merge la școală este responsabilă pentru 90% din veniturile pierdute.
„Închiderea școlilor și grădinițelor reprezintă măsuri cu costuri potențiale foarte mari. Ele au consecințe negative semnificative pe termen lung asupra capitalului uman și bunăstării copiilor afectați, în special pentru cei care provin din medii dezavantajate socio-economic”, susțin autorii studiului.
Școlile din Europa și SUA au fost închise ca răspuns la valul inițial de pandemie Covid-19. Chiar dacă în multe cazuri orele au fost mutate pe Internet, pentru a compensa închiderea școlilor, un studiu efectuat de universitatea UCL din Londra a descoperit că o cincime dintre copiii din Marea Britanie nu au făcut teme acasă.
Mai multe țări europene au introdus recent noi restricții pentru a opri răspândirea virusului, însă, de data aceasta, școlile au rămas, în mare parte, deschise.
„Această reducere a acumulării de capital uman este posibil să încetinească perspectivele de creștere pe termen lung ale țărilor, în special în cazul celor ale căror economii au o utilizare intensivă a capitalului uman, cum sunt SUA și Europa”, susțin autorii studiului VoxEU.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial