BNR a aderat la Rețeaua pentru ecologizarea sistemului financiar
Telex » Știri 2 octombrie 2020
Începând cu luna septembrie 2020, Banca Națională a României (BNR) a devenit membru al grupului de bănci centrale și autorități de supraveghere financiară denumit Rețeaua pentru ecologizarea sistemului financiar (Network for Greening the Financial System – NGFS), a anunţat astăzi banca centrală.
Rețeaua a fost înființată de opt bănci centrale și autorități de supraveghere cu ocazia One Planet Summit, desfășurat la Paris în decembrie 2017, pentru a consolida răspunsul global în realizarea obiectivelor Acordului de la Paris, această rețea înregistrând în prezent un număr de 72 de membri și 13 observatori. NGFS își propune să contribuie la analiza și gestionarea riscurilor de mediu și climatice și să mobilizeze finanțări care să susțină tranziția spre o economie durabilă.
„În ultimii ani, BNR a acordat o atenție aparte analizelor și demersurilor de cercetare care vizează problematica riscurilor financiare asociate schimbărilor climatice, urmărind permanent ultimele evoluții din acest domeniu în cadrul forurilor internaționale la care participă. Mai mult, BNR a întreprins acțiuni de identificare, dezvoltare și utilizare a unor instrumente specifice de analiză a riscurilor provenite din sfera schimbărilor climatice, ca parte a cadrului de politici privind stabilitatea financiară și a organizat în cooperare cu Fondul Monetar Internațional o sesiune specială privind riscurile climatice și implicațiile acestora asupra stabilității financiare în cadrul ediției din anul 2019 a Seminarului regional anual de stabilitate financiară”, menţionează BNR, în comunicat.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național