BNR a lansat aplicația pentru dispozitive mobile LeulRomânesc
Numărul 31, 1-7 noiembrie 2016 » Direct de la sursă
Banca Națională a României (BNR) a lansat LeulRomânesc, o aplicație pentru dispozitive mobile, având ca scop o mai bună cunoaștere a bancnotelor și monedelor românești în rândul publicului prezent în mediul online. Cu ajutorul noii aplicaţii interactive, utilizatorii pot descoperi elementele de siguranță și design ale bancnotelor sau pot experimenta ce se întâmplă atunci când o bancnotă este înclinată, când este luminată din spate sau cum se prezintă în lumină ultraviolet. Monedele în circulație beneficiază, de asemenea, de un spațiu dedicat.
Utilizatorii de dispozitive mobile pot accesa, totodată, o pagină cu informații generale despre BNR și un joc interactiv ce oferă posibilitatea creării unei bancnote personalizate cu chipul jucătorului. De asemenea, un set cuprinzător de întrebări și răspunsuri oferă celor interesați detalii despre avantajele banilor din polimer comparativ cu cei din hârtie, preschimbarea bancnotelor și monedelor vechi și recomandări pentru situația în care sunt suspiciuni că o bancnotă ar fi falsă.
Noua aplicaţie este gratuită și se adresează publicului larg, utilizator de dispozitive mobile, persoanelor care lucrează frecvent cu numerar (comercianți, casieri etc.), precum și celor care interacționează pentru prima oară cu lei (turiști străini). Aplicația folosește cu succes funcțiile de bază ale telefoanelor și tabletelor moderne, permițând utilizatorilor să interacționeze cu bancnotele virtuale înclinând dispozitivul sau utilizând camera foto.
Aplicația este disponibilă în română și engleză, atât pe dispozitive Apple iOS, cât și Android, folosind link-urile de mai jos sau prin căutare „LeulRomânesc” direct în magazinele online.
Link-uri aplicație: AppStore și Google Play.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial