BNR, ASF și MEN, premiate la Berlin pentru proiectele de educație financiară
Numărul 17, 9-15 mai 2017 » Direct de la sursă
România a câștigat marele premiu pentru proiectele de educație financiară derulate la nivel național în anul 2016 de Banca Națională a României (BNR), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Ministerul Educației Naționale (MEN). Distincția a fost oferită în cadrul Global Inclusion Awards 2017, miercuri, 3 mai 2017, la Berlin, sub înaltul patronaj al Președinției Germane a G20. România a fost desemnată câștigătoare la categoria CYFI Country Award, în cadrul căreia au fost acordate cinci premii, câte unul pentru fiecare regiune din lume.
Începând cu anul 2009, BNR în colaborare cu MEN și universități derulează o serie de proiecte de sprijinire a educației financiare adresate elevilor (Să vorbim despre bani și bănci), studenților și cadrelor didactice (BNR – Zilele porților deschise pentru studenții economiști și Academica BNR), care urmăresc distribuirea cât mai largă a informațiilor cu privire la rolul, atribuțiile și funcțiile principale ale instituției, principiile de bază ale economiei și încurajarea spiritului antreprenorial, în special în rândul tinerilor.
Este al patrulea an în care BNR este partener Child and Youth Finance International (CYFI), iar succesul activităților derulate în cadrul acestui parteneriat a fost recunoscut la nivel internațional prin câștigarea trofeului „Global Money Week” Award 2014 pentru Europa. CYFI este o organizație non-profit fondată în Amsterdam care își propune să îmbunătățească gradul de incluziune financiară, să creeze politici și programe cu scopul de a ajuta copiii și tinerii să învețe despre bani, să aibă acces la un cont bancar, să dezvolte abilități antreprenoriale. Lansată în anul 2012, mișcarea globală CYFI s-a extins în peste de 140 de țări din întreaga lume, mesajul ajungând la peste 16 milioane de tineri.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane