BNR lansează astăzi o monedă cu tema „20 de ani de la adoptarea Convenției pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial”
Telex » Știri 2 octombrie 2023
Banca Națională a României (BNR) lansează astăzi în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema „20 de ani de la adoptarea Convenției pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial”, conform unui comunicat de presă citat de Agerpres. Aversul monedei prezintă modele de cusături tradiționale românești, inscripția "România" în arc de cerc, stema României, valoarea nominală "10 lei" și anul de emisiune "2023".
Reversul monedei o prezintă pe Regina Maria purtând ie, semnătura reginei și inscripțiile ,,20 de ani de la adoptarea Convenției pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial" și "Arta cămășii cu altiță - Element de identitate culturală".
Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoțite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.
Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Prețul de vânzare pentru moneda din argint este de 460,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate. Monedele din argint cu tema „20 de ani de la adoptarea Convenției pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial” au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională