Bogdan Chirițoiu: „Monitorul prețurilor” pentru 30.000 de produse alimentare și carburanți auto va fi gata până la mijlocul acestui an
Telex » Știri 28 februarie 2019
„Monitorul preţurilor”, care va include date cu privire la aproximativ 30.000 de produse alimentare şi carburanţi auto, va fi gata până la mijlocul acestui an, a declarat, pentru Agerpres, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Potrivit acestuia, la sfârşitul lunii decembrie 2018, Consiliul Concurenţei a semnat un contract cu o firmă de specialitate pentru realizarea aplicaţiei, contractul având o valoare de 1,42 milioane lei. „Până la jumătatea lunii martie va fi finalizată aplicaţia, urmând ca apoi companiile să încarce datele. Noua platformă online va conţine atât forma extinsă a «Monitorului preţurilor» pentru alimente, instrument lansat de autoritatea de concurenţă la sfârşitul anului 2016, cât şi un comparator al preţurilor pentru carburanţii auto”, a afirmat Bogdan Chiriţoiu.
Atât platforma web cât şi aplicaţiile mobile vor oferi multiple facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.
„Dezvoltarea acestui sistem de monitorizare a preţurilor va conduce la transparentizarea pieţei pentru consumatori, permiţându-le să se informeze cu privire la preţurile practicate de principalii distribuitori cu amănuntul ai produselor alimentare, respectiv de principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto, astfel încât aceştia să poată alege produsele (carburanţii auto şi alimente) cu cel mai bun raport preţ-calitate”, a arătat Bogdan Chiriţoiu.
Potrivit acestuia, Consiliului Concurenţei va finaliza în următoarele luni ancheta sectorială pe piaţa carburanţilor, lansată după ce preţul benzinei şi motorinei în România, fără taxe, a depăşit media europeană. În urma anchetei, autoritatea va veni cu recomandări pentru creşterea concurenţei pe piaţa carburanţilor.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice