Bogdan Ivan (MCID): Lucrăm la designul unei aplicații unice, ca să nu mai avem acea suprapunere a organelor de control la un agent economic
Telex » Știri 28 martie, 9:54
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), lucrează la o aplicație unică de control a instituțiilor statului român, pentru a evita suprapunerea organelor de control când se duc să verifice un agent economic, a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, citat de Agerpres. "Lucrăm la designul unei aplicații unice de control a instituțiilor statului român, împreună cu cei de la ANPC, în care ne dorim să nu mai avem acea suprapunere a organelor de control când se duc să verifice - poate chiar trei-patru instituții - pe același agent economic într-o singură zi, poate chiar pe aceeași speță. Nu că s-ar fi întâmplat așa ceva vreodată în România, dar doar spun preventiv acest acest lucru. În contextul în care va fi totul jurnalizat, totul va fi interoperabil, atât între cei de la Poliția Locală, ANAF, DSV, ANSVSA, ANPC într-o formă în care vor putea să vadă toți inspectorii că în urmă cu două zile a fost o altă autoritate publică, care a verificat fix același lucru. Și din acest punct de vedere mi-aș dori foarte tare să fim parteneri, pe lângă Ministerul Finanțelor, pe lângă organele de control, și cu companiile. După ce vom face acest demers, este evident că totul va fi transparent și nu va mai putea să vină cineva și a doua zi și a treia zi tot pe aceeași speță să te amendeze. Totul va fi jurnalizat în această formă", a explicat Bogdan Ivan, la o masă rotundă pe tema soluțiilor digitale pentru combaterea economiei informale din România.
El a precizat că acum se caută o sursă de finanțare pentru această aplicație.
"Deja avem făcut designul împreună cu colegii de la ANPC și căutăm o sursă de finanțare pentru această aplicație", a adăugat ministrul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial