Bogdan Neacșu (ARB): Suntem la un nivel foarte solid, atât din perspectiva solvabilității, cât și din cea a lichidității
Telex » Știri 18 iunie 2021
Sistemul bancar din România se află la un nivel foarte solid, atât din perspectiva solvabilității, cât și din perspectiva lichidității, a declarat Bogdan Neacșu, președintele Asociației Române a Băncilor (ARB), citat de Agerpres. „Vizavi de sistemul bancar, ce putem spune și cred că este ceva foarte clar este că suntem la un nivel foarte solid, atât din perspectiva solvabilității, cât și din perspectiva lichidității. Lucru de altfel dovedit imediat ce această pandemie a izbucnit din punctul meu de vedere pe neașteptate. Din punctul acesta de vedere, sistemul bancar a făcut față imediat și a răspuns imediat nevoilor economiei, fără să avem cazuri de panică, fără să avem probleme de lichiditate, probleme de cash sau probleme să nu derulăm operațiunile. Aproape putem vorbi că totul s-a derulat normal în condițiile date. Asta nu înseamnă că nu ne-am confruntat cu mici probleme la nivelul băncilor, dar sunt mai degrabă de ordin operațional tocmai ca să satisfacem nevoile clienților. Nu am întâmpinat plângeri majore din partea clienților în perspectiva gestionării operațiunilor curente”, a spus Bogdan Neacșu, la videoconferința „Sistemul bancar după un an de pandemie”.
El a menționat că în mai și iunie au fost momente de intensitate maximă.
Bogdan Neacșu a precizat că la finalul anului trecut sistemul bancar era stabil, cu solvabilitate de peste 25% și o lichiditate îmbunătățită.
„Cred că cuvântul de ordine al anului 2020 a fost adaptarea, atât pentru noi, ca sistem bancar, cât și pentru economia reală. Am văzut cum mediul antreprenorial efectiv s-a luptat din răsputeri să-și ducă business-ul mai departe și să se adapteze la toate aceste nevoi și este un lucru absolut remarcabil”, a declarat Bogdan Neacșu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru