Bonificații de 10% și 5% pentru persoanele fizice care își achită obligațiile fiscale până la 15 decembrie 2018
Numărul 45, 20-26 nov. 2018 » Direct de la sursă
Persoanele fizice care au depus Declarația unică până la 31 iulie 2018 și își achită integral obligațiile fiscale estimate pentru anul 2018, până la 15 decembrie, inclusiv, vor primi o bonificație de 5% din totalul sumei datorate, reamintește, într-un comunicat, Ministerul Finanțelor Publice (MFP). De asemenea, pentru contribuabilii care vor alege să-și achite obligațiile fiscale până la 15 martie 2019, reducerea este de 5% din suma totală datorată, dacă Declarația unică a fost depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanță.
„Este important de știut că Declarația unică trebuie completată și depusă de persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România și/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune Declarația unică”, se arată în comunicat.
Declarația unică poate fi accesată la adresa www.declunica.anaf.ro, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual (SPV), prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. Începând cu anul 2019, Declarația unică se va depune exclusiv online, potrivit legislației fiscale în vigoare.
MFP subliniază, de asemenea, că persoanele care primesc decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a CAS aferente anilor fiscali precedenți au ca termen de plată data de 30 iunie 2019 și vor beneficia de o bonificație de 10% dacă își achită obligațiile până la 15 decembrie 2018. Totodată, contribuabilii care vor primi decizii de impunere pentru definitivarea CASS aferentă anilor fiscali precedenți, la începutul anului 2019, au același termen de plată – 30 iunie 2019 – și vor beneficia de bonificația de 10% dacă își achită obligațiile până la 31 martie 2019.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile