BookHub la MNAR | Lecturi cu Nona Rapotan; invitat – Tudor Ganea
Numărul 23-24, 12-26 iun. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Național de Artă al României îi invită pe cei interesați la o ediție de vară BookHub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan, care se va desfășura sâmbătă, 22 iunie 2024, ora 11.00, în grădina Muzeului K.H. Zambaccian, aflat pe Str. Muzeul Zambaccian nr. 21A. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, invitat va fi arhitectul și scriitorul Tudor Ganea.
Nona Rapotan, moderatoarea acestor întâlniri desfășurate cu regularitate la muzeu, va porni discuția de la romanul lansat în acest an de Tudor Ganea, numit "Vreau să aud numai de bine", în care personajele pendulează între București și Constanța, orașe de care scriitorul este profund atașat. Volumul prezintă un spațiu geografic recompus cu ajutorul unor personaje și întâmplări pe cât de reprezentative, pe atât de originale.
De profesie arhitect, Tudor Ganea a debutat în 2016 cu romanul "Cazemata", apărut la Editura Polirom, pentru care a primit premiul "Tânărul prozator al anului 2016" în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, premiul pentru debut al revistei Observator cultural și premiul "Nepotu' lui Thoreau" pentru tinerii scriitori. Un an mai târziu, a publicat cel de-al doilea roman, numit "Miere", urmat de volumele "Porci", 2018 și "Cântecul păsării de plajă", 2021.
Bookhub.ro este o platformă culturală înființată în anul 2015 care, în prezent, are o diversitate de rubrici dedicate evenimentelor literare, aparițiilor editoriale, concertelor și altor evenimente culturale remarcabile.
Accesul se face în baza biletului în valoare de 12 lei, la care se aplică reduceri și gratuități pentru diferite categorii de public.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național