Bruxelles: recomandări ale ETAF pentru un sistem fiscal european simplificat și pregătit pentru viitor. CECCAR, împreună cu liderii europeni, la eveniment
Numărul 39, 2-8 oct. 2024 » Agenda CECCAR
Miercuri, 25 septembrie a.c., la Bruxelles, European Tax Adviser Federation (ETAF) a organizat un eveniment dedicat prezentării Manifestului ETAF, un document strategic ce conturează principalele priorități ale membrilor săi pentru următorii cinci ani. Manifestul, structurat în șase piloni, conține 25 de recomandări detaliate adresate Comisiei Europene și Parlamentului European, având ca scop crearea unui sistem fiscal european simplificat, eficient și pregătit pentru provocările viitorului.
La eveniment au participat membri ai unor instituții europene, printre care și reprezentanți din partea României. Vicepreședinte al Parlamentului European, Victor Negrescu, și vicepreședinte al Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor, Maria Grapini, au reprezentat România în cadrul discuțiilor.
În calitate de membru al ETAF și susținător activ al unui cadru fiscal european modern și eficient, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a fost reprezentat la eveniment, consolidându-și implicarea în inițiativele europene care vizează simplificarea și raționalizarea politicilor fiscale. Participarea CECCAR la astfel de evenimente subliniază angajamentul organizației de a susține măsuri care contribuie la dezvoltarea unui mediu fiscal adaptat nevoilor actuale și viitoare ale economiei europene.
Manifestul ETAF cuprinde printr-o serie de propuneri care vizează, printre altele, reducerea birocrației, digitalizarea proceselor fiscale și promovarea unui cadru de reglementare uniform și coerent la nivelul Uniunii Europene.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice