BTA: Autoritățile bulgare și române vor revizui toate procedurile referitoare la trecerea Podului Prieteniei
Telex » Știri 19 ianuarie, 10:25
Autoritățile bulgare și române au început să revizuiască la fața locului toate procedurile care au legătură cu trecerea podului peste Dunăre din apropiere de Ruse, iar în săptămânile următoare va fi organizată o vizită comună la fața locului, cu participarea tuturor instituțiilor din ambele țări care sunt responsabile pentru trecerea podului și controlul traficului, transmite BTA, preluată de Agerpres. Acest lucru a fost convenit într-o videoconferință de secretarul de stat în Ministerul bulgar al Transporturilor și Comunicațiilor, Dimitar Nedyalkov, și omologul său român Constantin Bunduc.
Traficul pe Podul Prieteniei este deseori congestionat, ceea ce duce la perioade lungi de așteptare la trecerea dintr-o țară în alta și blocaje de trafic în Ruse. Cu prilejul întâlnirii, au fost discutate opțiuni pentru reducerea perioadei de așteptare în zona podului, pe ambele maluri ale Dunării. Obiectivul este adoptarea de măsuri concrete pentru un management efectiv al traficului. Cele două părți analizează în prezent posibilitatea unui sistem de plată online a taxei de trecere a podului pentru autoturismele de pasageri.
Reprezentanți ai Administrației Vamale, ai Direcției Generale a Poliției de Frontieră, ai Agenției de Infrastructură Rutieră precum și ai instituțiilor similare din România au luat parte la reuniune.
Secretarul de stat în Ministerul bulgar al Transporturilor și Comunicațiilor, Dimitar Nedyalkov, a spus că este necesar să fie stabilit un termen limită clar pentru punerea în funcțiune a liniei de feribot dintre Giurgiu și Ruse. Potrivit lui Nedyalkov aceasta este o măsură care este garantat că va facilita traficul și a reamintit că partea bulgară și-a îndeplinit toate angajamentele pentru lansarea acestei linii de feribot.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara