Bugetele alocate de companiile din România pentru cursuri IT variază între 500 și 1.500 de euro pe an/angajat
Telex » Știri 12 februarie 2021
Companiile care activează în România, în domeniul IT, au alocat pentru cursuri de training în digitalizare bugete între 500 şi 1.500 de euro pe an/angajat, potrivit unei analize realizate de către reprezentanţii Digital Stack, divizia grupului Şcolii Informale de IT, destinată segmentului de educaţie alternativă din sfera B2B, relatează Agerpres. Estimările arată că, în anul 2020, companiile au folosit doar 20% din sumele pe care le-au bugetat pentru traininguri, concentrându-se strict pe cursurile care ţin de afacerile lor.
Potrivit sursei citate, anul trecut, cele mai solicitate cursuri au fost cele pentru baze de date - SQL, analiză de business, programare Python şi Java. În acelaşi timp, au apărut cereri pentru cursuri de nişă, precum: inteligenţă artificială, machine learning şi RPA.
În general, bugetele companiilor pentru cursuri IT sunt între 500 de euro şi 1.500 de euro pe an pentru fiecare angajat. „Dacă pe segmentul de upskilling automatizarea şi robotizarea sarcinilor sunt procese la mare căutare, în mod specific, pe partea de reskilling, Digital Stack consideră că firmele vor achiziţiona pentru angajaţii lor cursuri de programare (Java, Javascript, Python, C#) şi de dezvoltare a aplicaţiilor mobile (Android, IoS, Flutter)”, se menţionează într-un comunicat al companiei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial