Bugetul MEAT a fost suplimentat cu 100 milioane lei pentru acoperirea unei tranșe de plăți către operatorii economici care au depus dosarele de decont prin Programul „Start-up Nation – ROMANIA”, ediția 2022
Telex » Știri astăzi, 9:12
Executivul a aprobat o Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) cu suma de 100 milioane lei credite bugetare, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, astfel încât să fie asigurată în continuare stimularea înființării de întreprinderi mici și mijlocii prin Programul „Start-up Nation ROMANIA”, ediția 2022, pentru care plățile sunt în derulare, inclusiv în cadrul componentei dedicate românilor din diaspora care s-au întors în România pentru a demara o afacere proprie. Banii vor fi folosiți pentru plata formularelor de decont care au primit acord de plată până la data de 10 aprilie anul curent, necesarul la data de 11 octombrie 2024 fiind de circa 442 milioane lei. Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin aprobarea acestei suplimentări, 500 din cei aproximativ 2.210 aplicanți care au deconturi depuse până la data de 11 octombrie 2024 și care au primit acord de plată până la data de 10 aprilie 2024, vor avea onorate contractele de finanțare și nu vor mai fi nevoiți să plătească ratele la credit și dobânzile aferente lună de lună până la data plății deconturilor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național