Capitalizare-record pentru companiile listate la BVB: peste 39 de miliarde de euro la finalul lunii februarie
Numărul 9, 13-19 martie 2018 » Piața de capital
Bursa de Valori București (BVB) a înregistrat în primele două luni din acest an un avans de 9%, după ce indicele BET, principalul indice al pieței de capital locale, a închis luna februarie la un nivel de 8.452 de puncte, a doua cea mai mare valoare de închidere înregistrată de BET în perioada ianuarie-februarie din acest an. Avansul consemnat de bursa de la București este cel mai mare din rândul indicilor principali ai piețelor de capital din Uniunea Europeană, potrivit datelor Reuters, citate de BVB.
Indicele BET-TR, care include și dividendele acordate de companiile din BET, a avansat luna trecută tot cu 9%.
„Rezultatele financiare bune anunțate de companiile listate și dividendele semnificative au contribuit la creșterile de la începutul acestui an. Companiile românești devin tot mai atractive în ochii investitorilor, iar oportunitățile oferite de piața de capital sunt privite cu tot mai mult interes de manageri și antreprenori”, a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB.
„Piața de capital din România a rezistat excelent la cea mai mare corecție a burselor americane din ultimul deceniu. Bursa locală și-a continuat avansul și, în ciuda unor oscilații înregistrate, după primele două luni creșterea a fost de 9%”, a declarat Lucian Anghel, președintele Consiliului de administrație al BVB.
Valoarea medie zilnică a tranzacțiilor cu acțiuni a depășit 12,7 milioane de euro la finalul perioadei ianuarie-februarie 2018 și a fost cu 55% peste nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului anterior. În total, investitorii au tranzacționat acțiuni de peste jumătate de miliard de euro.
Capitalizarea bursieră a companiilor românești a depășit 21 de miliarde de euro la finalul lunii februarie, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piața reglementată a BVB a trecut de 39 de miliarde de euro, cel mai mare nivel înregistrat vreodată.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial