BVB a lansat Ghidul celor mai bune practici privind comunicarea în relația cu investitorii
Numărul 26-27, 11-24 iulie 2017 » Piața de capital
În urma publicării celei de-a doua ediții a Cartei albe a comunicării companiilor listate, Bursa de Valori București (BVB) a lansat Ghidul celor mai bune practici privind comunicarea în relația cu investitorii, un document care va ajuta emitenții actuali și potențiali în procesul de îmbunătățire a relațiilor cu investitorii. „După lansarea Cartei albe în mai 2017, reprezentanții BVB au fost contactați de peste un sfert dintre emitenții de pe piața principală cu solicitări de informații suplimentare despre cum să-și îmbunătățească website-urile și comunicarea cu investitorii. Ideea de a crea Ghidul celor mai bune practici privind comunicarea în relația cu investitorii a fost inspirată de dorința puternică a companiilor listate la BVB de a-și îmbunătăți prezența online. Prin urmare, acest document trebuie utilizat ca punct de referință și inspirație pentru orice emitent atunci când creează sau ajustează secțiunea Relația cu investitorii sau când îmbunătățește utilitatea generală a website-ului companiei”, a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București.
Cele mai bune practici prezentate în Ghid sunt structurate în următoarele categorii: prezența conținutului general; informații esențiale; informații recomandate; accesibilitate modernă; instrumente și soluții de navigare; canale alternative de comunicare; oportunități offline. În total, în document sunt prezentate 63 de bune practici, fiecare ilustrată de cel puțin un exemplu. „Ghidul compilează cele mai bune practici aplicate de peste 30 de emitenți ai BVB. Pentru unele dintre cele mai bune practici sau tendințe viitoare în relațiile cu investitorii care nu sunt încă prezente pe piața de capital din România, au fost folosite exemple ale unor emitenți străini”, precizează BVB, într-un comunicat.
Ghidul celor mai bune practici privind comunicarea în relația cu investitorii este disponibil aici (versiunea în limba engleză poate fi accesată aici). Toate exemplele celor mai bune practici conțin hyperlinkuri, permițându-le utilizatorilor documentului să acceseze imediat subsecțiunile indicate ale website-ului emitentului.
(Copyright foto: douglasmack / 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile