BVB: Valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a crescut cu 16% în primele zece luni
Numărul 43, 14-20 nov. 2017 » Piața de capital
Toți indicii Bursei de Valori București (BVB) au încheiat primele zece luni cu un plus de două cifre, cel mai semnificativ avans, de aproape 23 de procente, fiind înregistrat de BET-FI, indicele care reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri) și a Fondului Proprietatea, precizează BVB, într-un comunicat. „BET, indicele principal al pieței, care măsoară evoluția celor mai lichide 13 companii listate la BVB, a reușit să mențină un plus de aproape 10,7% după primele zeci luni, pe fondul unor incertitudini accentuate. Astfel, indicele BET a închis luna trecută la un nivel de 7.843 puncte, după ce începuse anul 2017 cu 7.164 puncte. În același interval de timp, indicele BET-TR, care include și dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu peste 19% și a ajuns la un nivel de 10.430 puncte”, se menționează în comunicat.
Potrivit reprezentanților BVB, datorită dividendelor mai mari distribuite de principalele companii listate, BET-XT-TR, indicele extins de tip total return care urmărește evoluția prețului acțiunilor celor mai tranzacționate 25 de companii, precum și dividendele distribuite de acestea, a crescut cu aproape 22% în primele zece luni ale anului. Valoarea tranzacțiilor cu acțiuni s-a apropiat de nivelul de 2 miliarde de euro la finalul lunii octombrie și înregistrează un avans de 16% față de primele zece luni ale anului trecut. Valoarea medie zilnică de tranzacționare pe segmentul de acțiuni a fost de aproape 9,5 milioane de euro după primele zece luni. Astfel, comparativ cu perioada ianuarie-octombrie 2016, valoarea medie zilnică de tranzacționare a crescut cu 18%.
Capitalizarea bursieră a companiilor românești a ajuns la 19,5 miliarde de euro, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piața reglementată a BVB a fost de 35,5 miliarde de euro.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial