Călătorii gratuite în întreaga Europă pentru tineri aflați la vârsta majoratului, prin DiscoverEU
Numărul 17, 8-14 mai 2018 » Lumea în care trăim
15.000 de tineri aflați la vârsta majoratului vor beneficia în această vară de primele călătorii gratuite prin Europa, prin intermediul programului DiscoverEU. Înscrierile vor avea loc în luna iunie, timp de două săptămâni, iar tinerii selectați vor putea vizita între una și patru țări din UE, într-o perioadă ce poate ajunge la maximum 30 de zile, potrivit unui comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România.
Noi detalii despre inițiativă au fost prezentate recent, în urma participării comisarului european Tibor Navracsics, responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport, și a lui Manfred Weber, membru al Parlamentului European, într-o reuniune cu părțile interesate.
Astfel, în contextul Anului european al patrimoniului cultural 2018, programul le va permite tinerilor să călătorească pentru a descoperi bogăția continentului european, pentru a interacționa cu locuitorii țărilor vizitate, precum și pentru a afla lucruri noi despre diversitatea culturală a Europei și mai ales despre valorile și tradițiile ce o mențin unită. Acesta are la dispoziție un buget de 12 milioane de euro.
Participanții trebuie să aibă vârsta de 18 ani împliniți începând cu data de 1 iulie 2018 (respectiv, să se fi născut în intervalul 2 iulie 1999-1 iulie 2000), să dețină naționalitatea unui stat membru al UE și să fie pregătiți pentru a pleca să descopere Europa în această vară. Înscrierile în program se vor desfășura online, startul perioadei de înregistrare urmând a fi anunțat în perioada următoare.
În prima rundă de înscrieri va fi selectat un număr maxim de 15.000 de tineri, iar în funcție de feedback-ul primit și de fondurile disponibile, va fi organizată și o a doua rundă, în a doua jumătate a anului 2018.
Informații suplimentare vor fi publicate în perioada următoare pe Portalul european pentru tineret, dar și în pagina de Facebook și contul de Twitter ale acestuia.
(Copyright foto: rawpixel / 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial