Campanie de informare și educare cu privire la pensiile private obligatorii
Numărul 36, 24-30 sept. 2019 » Direct de la sursă
Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) a lansat unei noi campanii de informare și educare cu privire la pensiile private obligatorii din România – „Și tu ai niște bani puși deoparte la Pilonul II”. Campania își propune creșterea gradului de educare a populației cu privire la drepturile pe care le au în calitate de proprietari de pensie privată Pilon II. „Exact ca banii găsiți într-o haină îmbrăcată la începutul unui anotimp, noua campanie APAPR atrage atenția participanților la Pilonul II că ceea ce au acumulat în conturilor lor individuale, de-a lungul timpului, este bine pus deoparte. Indiferent de momentul de start al contribuției, participanții la Pilonul II sunt proprietarii acestei sume, care va putea fi accesată în momentul în care ating vârsta legală de pensionare și care va completa cu succes pensia de stat (Pilonul I). Contribuțiile acumulate în conturile individuale de Pilon II ale participanților sunt investite permanent de administratorii de fonduri pentru a fi înmulțite”, se precizează în comunicatul APAPR.
Potrivit asociaţiei, administratorii Pilonului II gestionează, în prezent, fonduri de pensii de 10,2 miliarde de euro în beneficiul a 7,25 de milioane de români, obținând în toată perioada de funcționare un randament mediu anualizat de peste 8%, „cel mai ridicat dintre toate sistemele similare din Europa”.
Pilonul II reprezintă cea mai mare acumulare istorică de capital românesc, care este folosit de fondurile de pensii pentru a finanța în mod eficient atât creșterea economică și crearea de locuri de muncă din România, cât și nevoile curente ale statului român.
Participanții la Pilonul II pot afla atât fondul de pensie la care contribuie lunar, cât și suma pe care au acumulat-o în cont aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice