Casele de marcat cu jurnal electronic, obligatorii la târgurile de primăvară
Numărul 6, 19-25 febr. 2019 » Conectarea la era digitală
Primăvara se apropie cu pași repezi și, odată cu ea, târgurile de sezon. Dragobetele, Mărțișorul, Ziua Femeii sunt tot atâtea prilejuri pentru comercianți de a ieși în stradă și a-și aduce astfel produsele mai aproape de potențialii cumpărători. Pentru a face acest lucru în deplină legalitate, este obligatorie dotarea cu o casă de marcat portabilă cu jurnal electronic.
Este bine ca alegerea casei de marcat să se facă în funcție de specificul activității comerciantului. Astfel, pentru vânzarea de mărțișoare este ideal un model de casă de marcat de mici dimensiuni, cu tastatură ergonomică și display generos, pentru a fi cât mai ușor de folosit. De asemenea, rezistența acumulatorului este importantă, pentru că nu întotdeauna târgurile în aer liber asigură conectarea la o sursă de curent electric pentru toți participanții.
„Avem pe piața românească patru modele de case de marcat cu jurnal electronic, conform noilor reglementări. Toate înglobează tehnologie de ultimă oră, au acumulator încorporat, dar permit și alimentarea de la o baterie externă, ceea ce înseamnă un avantaj major pentru comerțul ambulant. Totodată, designul inovativ și elementele de conectivitate asigură confortul utilizării, iar cardul extern de 8 GB poate stoca până la 1.200.000 de bonuri”, spune Lyubomir Gerasimov, director general Daisy Tech.
Pentru că după achiziția noii case de marcat urmează fiscalizarea acesteia la ANAF, toți comercianții trebuie să se doteze din timp cu modelul potrivit de dispozitiv fiscal pentru ca acesta să fie deja funcțional pe durata târgurilor de sezon.
„În perioada 11 februarie-11 martie, avem o reducere semnificativă de preț pentru două dintre cele mai căutate modele Daisy Tech. Este vorba despre Compact S, care costă acum 730 lei cu TVA inclusă, și Compact M, la prețul de 760 lei cu TVA inclusă”, spune Florin Băjan, director general Zeus Service, distribuitor unic Daisy Tech în România.
Este bine de știut că un comerciant nu poate folosi pentru comerțul stradal ocazional aceeași casă de marcat pe care o utilizează la punctul de lucru. Conform normelor de aplicare a OUG nr. 28/1999, se interzice utilizarea în alte scopuri decât cele declarate dispozitivelor fiscale autorizate pentru comerțul ambulant.
Astfel, varianta cea mai bună pentru a susține vânzările este alegerea unei case de marcat adecvate, care să ofere un raport preț-calitate optim, în acord cu prevederile legale în vigoare.
A.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane