Cătălin Crețu (Visa): Avem încredere că și în București, foarte curând, vom putea să facem plata cu cardul în mijloacele de transport în comun
Telex » Știri 22 aprilie 2019
Capitala ar putea introduce în curând plata cu cardul în mijloacele de transport în comun, a declarat Cătălin Creţu, director general Visa pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, citat de Agerpres. „Avem foarte multe sisteme de transport în oraşele mari care au introdus diverse tipuri moderne de plată. Cea mai populară este plata cu cardul. Toate aceste oraşe ar trebui să-şi deschidă sistemul de transport către turişti, dar şi către români. Avem încredere că şi în Bucureşti, foarte curând, vom putea să facem plata cu cardul. Este foarte important pentru Bucureşti să dea drumul la această plată cu cardul, orice card Visa sau MasterCard”, a spus Cătălin Creţu. El a declarat că oraşele Oradea şi Sibiu sunt deschide către plata contactless cu orice card Visa sau MasterCard din lume.
De asemenea, reprezentanţii Visa au afirmat că trebuie o decizie la nivel de instituţie publică să investeşti în acest gen de infrastructură, iar după aceea ea trebuie integrată. Potrivit acestora, tehnologia nu este foarte simplă pentru că nu presupune numai acceptarea plăţii, dar şi integrarea cu back office-ul, precum ar fi managementul flotei de autovehicule.
„Noi am făcut un studiu la nivel global şi ce a reieşit este că agenţiile de transport, deci aceste regii, cheltuiesc în medie 14,5 cenţi din fiecare dolar pentru încasat fizic şi doar 4 cenţi pentru fiecare dolar încasat electronic. Deci dacă electronizează această plată îşi reduc costurile de aproape patru ori. Plus nu mai spun ce control, statistică şi ce date bogate au despre când se fac plăţile. Îţi dai seama când sunt fluxurile de plăţi cele mai puternice, când se fac cele mai multe plăţi, unde, în ce zone”, a spus Cătălin Creţu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice