Cătălin Drulă: Încă un pas pentru a circula civilizat între Brașov și Făgăraș
Telex » Știri 21 mai 2021
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunțat că au fost depuse patru oferte pentru documentația tehnică a viitoarei autostrăzi Făgăraș - Brașov, ceea ce reprezintă „încă un pas pentru a circula civilizat” între cele două localități, relatează Agerpres. „Încă un pas pentru a circula civilizat între Brașov și Făgăraș: au fost depuse 4 oferte pentru documentația tehnică a viitoarei autostrăzi. Cu o lungime de 48 de kilometri, sectorul - parte din Autostrada Transilvania - a fost scos la licitație pentru completarea studiului de fezabilitate și pentru elaborarea proiectului tehnic”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.
Potrivit ministrului, licitația este una „pe model nou”, în care CNAIR primește la final întreaga documentație tehnică, iar la momentul la care va fi organizată licitația pentru construire, lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje, cu toate exproprierile făcute și fără surprize în teren. „Mai mult, autostrada Făgăraș - Brașov este prima care beneficiază de reforma caietului de sarcini pentru licitație”, a subliniat el.
Printre avantajele enumerate de ministrul Transporturilor se află: termenele realiste pentru realizarea activităților; corelarea obiectivelor naționale și europene cu cele locale prin implicarea autorităților locale ca stakeholderi în proiect; uniformizarea documentației tehnice, dar și a celei contractuale; plăți intermediare definite corect și corelate cu graficul de realizare a proiectului.
„Nu voi obosi să spun: pregătirea temeinică a unui proiect este singura cale de a ne asigura că facem autostrăzi în cel mai scurt timp posibil. Avem nevoie de infrastructură, dar nu ne permitem să o facem de mântuială”, a transmis Cătălin Drulă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice