Cătălin Drulă: S-a emis autorizația de construire pentru modernizarea sensului giratoriu de pe Centura București, intersecția cu strada Gării Otopeni
Telex » Știri 9 august 2021
Autorizația de construire pentru modernizarea sensului giratoriu aflat pe pe șoseaua de centură a Bucureștiului, la intersecția cu strada Gării Otopeni, a fost emisă, a anunțat, pe Facebook, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, citat de Agerpres. Modernizarea acestui sens giratoriu presupune construirea unei noi benzi pe care șoferii care vin dinspre DN1 și dinspre Mogoșoaia și continuă înainte pe șoseaua de centură spre direcția Tunari să o folosească, astfel încât să nu mai intre în sensul giratoriu, evitând astfel încetinirea sau oprirea pentru acordarea de prioritate în sensul giratoriu, a precizat ministrul.
„Vorbim despre construirea unui sens giratoriu modern, de tip turbogirație, la care se adaugă construirea unei benzi dedicate, destinată mașinilor care circulă dinspre DN1/Mogoșoaia în direcția Tunari și care astfel pot merge înainte, fără să fie obligate să mai dea prioritate în sensul giratoriu”, a explicat Cătălin Drulă.
Proiectul mai include instalarea a 16 stâlpi de iluminat în noul sens giratoriu modernizat, potrivit ministrului Transporturilor.
Investiția se ridică la 1,8 milioane de lei - bani proveniți din bugetul de întreținere a drumurilor, iar lucrarea este programată să se încheie în această toamnă, a menționat Cătălin Drulă. „Așa cum ne-a dovedit anul acesta proiectul reabilitării DN 68A Margina - Holdea și regândirea giratoriului de la Margina, asemenea soluții simple și elegante pot reduce chiar și cu zeci de minute timpii de așteptare din trafic”, a apreciat acesta.
Ministrul Transporturilor a adăugat că alte două lucrări în zonă - pasajul de la Mogoșoaia și asfaltările pe șoseaua de centură între pasajul Mogoșoaia și intersecția cu strada Gării Otopeni - se vor încheia în luna octombrie.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice