Cătălin Drulă: Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al A1 Pitești-Sibiu este de 46%; acestea vor fi încheiate în avans, în 2022
Telex » Știri 4 august 2021
Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii Pitești-Sibiu este de 46%, iar acestea vor fi încheiate în avans, în 2022, săptămâna aceasta urmând să înceapă asfaltarea pe tronson, a anunțat, pe facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, potrivit Agerpres. Ministrul a subliniat că cea mai amplă lucrare de pe tronsonul dintre Sibiu și Boița este viaductul Tălmăcel, cu o lungime de 650 de metri și cu o înălțime a picioarelor de până la 30 de metri.
„Viaductul de la Tălmăcel, unul dintre cele mai impresionante proiecte în construcție din țară. De departe, cea mai amplă lucrare de pe tronsonul dintre Sibiu și Boița este viaductul Tălmăcel. Cu o lungime de 650 de metri și cu o înălțime a picioarelor de până la 30 de metri, acest pod casetat și executat în consolă, cu 8 deschideri, este construit după cele mai noi standarde în domeniu”, a punctat Cătălin Drulă.
Potrivit acestuia, segmentul Sibiu-Boița mai cuprinde încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri și lung de 400 de metri, două noduri rutiere, două spații de servicii, 27 de poduri și pasaje și tot atâtea podețe.
Autostrada Sibiu - Pitești va avea o lungime de 122,11 kilometri și este împărțită în cinci loturi: Sibiu - Boița, Boița - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Argeș și Curtea de Argeș - Pitești, va avea opt noduri rutiere și nouă tuneluri. Autostrada Sibiu - Pitești este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European.
Lucrările la primul lot de 13,17 kilometri dintre Sibiu și Boița au început în luna martie 2020. Contractul cu o valoare de 613 milioane lei, fără TVA, prevede un termen de proiectare de 12 luni și unul de execuție de trei ani.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile