Catalogul pădurilor virgine și cvasi-virgine din România a fost actualizat cu peste 5.100 de hectare
Telex » Știri 20 septembrie 2021
Suprafața totală de păduri virgine și cvasi-virgine identificată în România, până în prezent, este de 62.655 de hectare, amplasamente ce sunt incluse în Catalogul național aferent, a anunțat, pe Facebook, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), citat de Agerpres. Din totalul identificat, 7.994 de hectare sunt păduri virgine și 54.661 de hectare sunt încadrate la categoria păduri cvasi-virgine.
Față de catalogul de specialitate din aprilie 2021, au fost identificate de către gărzile forestiere 5.126 noi hectare de păduri. Astfel, prin finalizarea „Studiului național de identificare a pădurilor virgine/cvasivirgine”, Garda Forestieră Ploiești a identificat în Argeș și Prahova o suprafață de 3.382 hectare.
De asemenea, au fost introduse pădurile ce au făcut obiectul unui studiu de identificare avizat, întocmit pentru păduri din raza Ocolului Silvic Băile Herculane, precum și alte păduri identificate cu ocazia reamenajării, în județele Brașov (O.S. Pădurile Făgărașului și Arpaș), Caraș-Severin (O.S. Mehadia), Gorj (O.S. Obârșia Lotrului - Voineasa), Sibiu (O.S. Arpaș și Avrig) și Vâlcea (O.S. Buila).
Potrivit sursei citate, în acest moment, Garda Forestieră Suceava a finalizat și predat la MMAP studiul pentru 806 de hectare, iar alte loturi ce țin de Gărzile Forestiere Cluj și Timișoara se află în stadiu de verificare finală.
Toate zonele incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine beneficiază de o protecție strictă, iar Regia Națională a Pădurilor - Romsilva continuă procesul de identificare a pădurilor și estimează că acțiunea ar putea fi încheiată până la sfârșitul anului 2021, precizează ministerul de resort.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național