CE: 550 milioane euro din fondurile politicii de coeziune pentru sprijinirea IMM-urilor din România
Telex » Știri 28 septembrie 2020
Se au în vedere depăşirea dificultăților cauzate de pandemie și menținerea locurilor de muncă
Comisia Europeană (CE) a aprobat modificarea programului operațional „Competitivitate” în România, prin redirecționarea unei finanțări în valoare de 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a atenua efectele negative ale crizei provocate de coronavirus asupra economiei țării, a anunţat Executivul comunitar, într-un comunicat. „Se va acorda sprijin financiar unui număr de peste 120.000 de microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și unor inițiative de digitalizare și educație electronică”, se precizează în comunicat.
„Datorită flexibilității oferite de Inițiativa pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII) a Comisiei, întreprinderile românești pot beneficia de acest sprijin vital pentru a depăși dificultățile cauzate de pandemie și a menține locurile de muncă. Alături de fondurile UE deja orientate către sectorul sănătății din România, precum și către formare, educație și infrastructuri, aceasta este o oportunitate unică pentru o redresare economică rapidă. În prezent, este extrem de important să se pună rapid în practică aceste măsuri”, a declarat comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.
România a mobilizat deja fonduri UE în valoare de 350 milioane euro pentru a sprijini lucrătorii din domeniul sănătății care se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Modificările sunt posibile datorită flexibilității specifice Inițiativei pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII) și Inițiativei plus pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII+), care le permit statelor membre să utilizeze finanțare în cadrul politicii de coeziune pentru a sprijini sectoarele cele mai expuse la pandemie. Aceste modificări vor întări efectul de transformare pe care îl au fondurile politicii de coeziune asupra economiei românești prin finanțarea inovării, a cercetării, a formării, a educației, a gestionării moderne a apei, a sistemelor de canalizare, a drumurilor noi și a altor tipuri de infrastructuri.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial