CE a aprobat o schemă de ajutor de stat propusă de România pentru sprijinirea crescătorilor de bovine în contextul războiului din Ucraina
Telex » Știri 20 ianuarie 2023
Comisia Europeană (CE) a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 44 milioane euro (217,7 milioane lei) propusă de România pentru a veni în ajutorul crescătorilor de bovine în contextul războiului din Ucraina, a anunțat Executivul comunitar, într-un comunicat. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat adoptat de Comisie la 23 martie 2022 și modificat la 20 iulie 2022 și la 28 octombrie 2022.
În cadrul acestei scheme, ajutoarele vor fi acordate sub formă de granturi directe. Scopul schemei este compensarea beneficiarilor eligibili pentru o parte din costurile suplimentare suportate ca urmare a creșterilor de prețuri pentru combustibil, energie și furaje. De asemenea, prin această schemă se dorește sprijinirea crescătorilor în depășirea dificultăților financiare ale acestora legate de actuala criză geopolitică.
„Comisia a concluzionat că schema propusă de România respectă condițiile stabilite de Cadrul temporar de criză. În special, ajutoarele nu vor depăși 250 000 euro per beneficiar și vor fi acordate până la 31 decembrie 2023. Comisia a concluzionat că schema este necesară, adecvată și proporțională pentru remedierea unei perturbări grave a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile stabilite de Cadrul temporar de criză. Pe baza acestor concluzii, Comisia a aprobat schema de ajutor în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, se menționează în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național