CE a aprobat o schemă de garanții a României în valoare de 103 milioane de euro pentru sprijinirea pieței asigurărilor de credite comerciale, în contextul pandemiei de coronavirus
Telex » Știri 19 octombrie 2020
Comisia Europeană (CE) a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă de garanții a României în valoare de 103 milioane euro (aproximativ 500 milioane lei) pentru sprijinirea pieței asigurărilor de credite comerciale, în contextul pandemiei de coronavirus, a anunţat Executivul comunitar, într-un comunicat. „Asigurarea de credit comercial protejează societățile care furnizează bunuri și servicii împotriva riscului de neplată de către clienții lor. Având în vedere impactul economic al pandemiei de coronavirus, riscul ca asigurătorii să nu fie dispuși să își mențină acoperirea a devenit mai mare. Schema românească garantează că asigurările de credite comerciale continuă să fie disponibile pentru toate societățile, evitând necesitatea plăților în avans de către cumpărătorii de bunuri sau servicii și reducând astfel nevoile lor imediate de lichidități”, se menţionează în comunicat.
CE a evaluat măsura în temeiul articolului 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE), care îi permite Comisiei să aprobe măsurile de ajutor de stat puse în aplicare de statele membre pentru a remedia o perturbare gravă a economiei acestora. Comisia a constatat că schema notificată de România este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu principiile generale stabilite în Cadrul temporar privind ajutoarele de stat. În plus, Comisia a constatat că schema este în conformitate cu Comunicarea privind asigurarea creditelor la export pe termen scurt. „Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, precizează CE.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial