CE a aprobat o schemă în valoare de 7,4 milioane de euro destinată României pentru a sprijini întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectorul creșterii bovinelor, în contextul pandemiei de coronavirus
Telex » Știri 9 septembrie 2020
Comisia Europeană (CE) a aprobat o schemă în valoare de 7,4 milioane de euro (aproximativ 35,7 milioane lei) destinată României, pentru a sprijini întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectorul creșterii bovinelor și care sunt afectate de pandemia de coronavirus. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat, a anunţat Executivul comunitar, într-un comunicat.
În cadrul schemei, sprijinul public va fi acordat sub formă de subvenții directe. Scopul acesteia este acela de a ajuta întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectorul creșterii bovinelor să își acopere nevoile de lichidități și să își continue activitățile astfel încât să poată furniza alimente și materii prime furajere pentru industria alimentară și să poată menține locurile de muncă. Se preconizează că schema va aduce beneficii unui număr de peste 1.000 de societăți care își desfășoară activitatea în acest sector. „Comisia a constatat că schema care vizează România respectă condițiile stabilite în cadrul temporar. În special: (i) granturile nu depășesc 100.000 de euro per beneficiar, astfel cum se prevede în cadrul temporar pentru întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul producției agricole primare; și (ii) sprijinul poate fi acordat până la 31 decembrie 2020. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, precizează CE.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial