CE acordă o finanțare suplimentară de 150 de milioane de euro pentru idei revoluționare în contextul epidemiei cu noul coronavirus
Telex » Știri 4 mai 2020
Comisia Europeană (CE) a anunțat că o sumă suplimentară de 150 milioane euro va fi pusă la dispoziție prin intermediul instrumentului „Accelerator Pilot” al Consiliului European pentru Inovare (CEI), pentru a sprijini companiile nou-înființate și întreprinderile mici și mijlocii în ceea ce privește dezvoltarea și punerea în aplicare a unor soluții inovatoare la criza coronavirusului. Potrivit unui comunicat al CE, bugetul suplimentar este dedicat întreprinderilor care prezintă inovații relevante în contextul coronavirusului și se adaugă celor 164 de milioane de euro deja oferite în cadrul celei mai recente cereri de propuneri din cadrul instrumentului Accelerator al CEI. Prin urmare, bugetul total corespunzător acestei cereri de propuneri aproape că s-a dublat, pentru a permite o finanțare semnificativă în lupta împotriva epidemiei de coronavirus, sprijinind în același timp o gamă largă de alte inovații revoluționare.
„Companiile selectate pentru a primi sprijin din partea CEI vor fi anunțate la sfârșitul lunii mai. Comisia va acorda și mărci de excelență speciale pentru aplicații relevante în contextul coronavirusului care nu pot fi finanțate din suma suplimentară de 150 de milioane de euro, ca sprijin în vederea găsirii altor surse de finanțare. Acest sprijin pentru companiile nou-înființate și IMM-uri face parte din răspunsul coordonat la coronavirus al CE. Comisia angajează sute de milioane de euro în acțiuni de cercetare și inovare pentru dezvoltarea de vaccinuri, de noi tratamente, teste de diagnostic și sisteme medicale menite să prevină răspândirea coronavirusului”, se precizează în comunicatul Executivului comunitar.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național