CE alocă 47 milioane euro pentru construirea și echiparea unui spital de urgență în Cluj. Unitatea va fi operațională din 2026
Telex » Știri 23 iunie 2020
Comisia Europeană (CE) a aprobat o investiție în valoare de 47 milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru a construi și echipa un spital de urgență în Cluj, care va deservi regiunea de nord-vest a României, predominant rurală, a anunţat Executivul comunitar, într-un comunicat. „Acest proiect constă într-un spital cu aproape 850 de paturi, dotat cu tehnologie avansată, care să asigure servicii medicale de urgență de o calitate mai bună și accesul la servicii medicale salvatoare de vieți. Spitalul va oferi îngrijiri medicale secundare și terțiare, dar și asistență medicală primară și servicii de bază, precum chirurgia generală și medicina internă”, precizează CE.
Spitalul va aparține unei rețele de spitale regionale de urgență, menită să îmbunătățească sistemul de sănătate din România și să asigure o abordare multidisciplinară a tratării cazurilor complexe. În plus, acest proiect va spori accesul la asistență medicală pentru persoanele care trăiesc în zone rurale sau sărace. Acest lucru va contribui la asigurarea diagnosticării și a tratamentului timpurii și, astfel, la reducerea ratei mortalității și a dizabilităților pe termen lung. Nu în ultimul rând, spitalul va fi un mediu de lucru atractiv pentru medici și asistenți medicali, ceea ce va contribui, de asemenea, la combaterea fenomenului exodului de creiere din rândul personalului medical din regiune.
Se preconizează că proiectul va fi operațional începând din anul 2026.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național