CE discută în continuare cu statele membre despre extinderea energiei regenerabile
Telex » Știri 8 iunie 2023
Comisia Europeană (CE) discută în continuare cu statele membre despre un acord vizând extinderea energiei regenerabile până în 2030, acord care a fost suspendat ca urmare a obiecțiilor ridicate în ultimul moment de Franța cu privire la rolul energiei nucleare, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres. În luna martie, negociatorii din UE au ajuns la un acord privind extinderea energiei regenerabile până în 2030, oferind un mic rol și pentru energia nucleară. Însă Franța, Slovacia, Ungaria, Polonia, Cehia, Bulgaria și România au semnalat toate că nu vor sprijini acel acord, susține o sursă citată de Bloomberg.
"Negociem în continuare cu statele membre", a declarat comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, într-un interviu pentru Bloomberg Television. Kadri Simson a încercat să calmeze îngrijorările cu privire la impactul potențial al țintelor stricte de decarbonizare asupra industriilor precizând că blocul comunitar se va asigura că toate industriile vor fi susținute.
Potrivit Directivei privind energia din surse regenerabile, ponderea energiei eoliene și a celei fotovoltaice în mixul energetic al UE ar urma să ajungă la 42,5% până la finele deceniului. O nouă dată la care ar urma să aibă loc votul formal cu privire la această directivă nu a fost fixată încă de Suedia, țara care deține președinția rotativă a UE.
Miniștrii europeni ai Energiei urmează să se reunească din nou la Luxemburg în data de 19 iunie, ocazie cu care va fi discutată și Directiva privind energia din surse regenerabile, dacă nu se va ajunge la o soluție până atunci.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național