CE: Încă 20.000 de tineri au șansa de a explora Europa prin inițiativa DiscoverEU
Telex » Știri 8 noiembrie 2019
Comisia Europeană (CE) a lansat o noua rundă de înscrieri pentru permisele de călătorie DiscoverEU, care oferă posibilitatea participanţilor să călătorească în Europa, să afle informaţii despre patrimoniul său cultural şi să-şi dezvolte cunoştinţele şi aptitudinile, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, citat de Agerpres. Toate persoanele cu vârsta de 18 ani din UE se pot înscrie până la 28 noiembrie 2019 pentru a beneficia de oportunitatea de a descoperi Europa în perioada 1 aprilie - 31 octombrie 2020. Până în prezent, Comisia Europeană a acordat 50.000 de permise de călătorie prin intermediul a trei runde de înscrieri la care au participat 275.000 de tineri. Noua rundă de înscrieri va permite altor 20.000 de tineri să beneficieze de iniţiativa DiscoverEU.
Persoanele interesate de iniţiativa DiscoverUE pot participa, de asemenea, la o serie de întâlniri şi evenimente în timpul călătoriei şi pot primi un jurnal de călătorie pentru a-şi nota experienţele. În fiecare an, activităţile DiscoverEU sunt organizate în jurul unei teme specifice legate de priorităţile Uniunii Europene. Tema pentru 2019 este „Să învăţăm despre Europa”, iar tema pentru 2020 va fi „O Europă verde şi durabilă”.
Candidaţii trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 31 decembrie 2019, trebuie să fie cetăţeni ai unui stat membru al UE şi să fie dispuşi să călătorească între 1 aprilie şi 31 octombrie 2020 pentru o perioadă maximă de 30 de zile. Cei interesaţi să participe se pot înscrie prin intermediul Portalului european pentru tineret până la 28 noiembrie 2019. Un comitet va evalua cererile de înscriere şi va selecta câştigătorii. Candidaţii vor fi informaţi cu privire la rezultatele selecţiei în luna ianuarie 2020, pe baza unui quiz care le va testa cunoştinţele generale privind Uniunea Europeană.
Candidaţii selecţionaţi vor putea călători individual sau într-un grup de până la cinci persoane. Ca regulă generală, aceştia vor călători cu trenul. Cu toate acestea, pentru a se asigura un acces larg pe întregul continent, participanţii vor putea să utilizeze şi alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul, feribotul sau, în mod excepţional, avionul. Acest lucru va garanta că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni izolate vor avea şi ei şansa de a participa la această iniţiativă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național