CE lansează o consultare publică cu privire la inițiativa „Valul de renovări” pentru clădiri eficiente energetic
Telex » Știri 15 iunie 2020
Comisia Europeană (CE) a lansat o consultare publică privind măsurile de stimulare a renovării clădirilor din întreaga UE, a anunţat Executivul comunitar, într-un comunicat. Clădirile sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie din UE și pentru 36% din emisiile de gaze cu efect de seră de la nivelul UE. Prin urmare, un parc imobiliar mai eficient din punct de vedere energetic este benefic pentru planetă și poate aduce o contribuție semnificativă la Pactul verde european.
„Inițiativa «Valul de renovări ale clădirilor» (Renovation Wave) este, de asemenea, una dintre prioritățile identificate în recentul «Pachet de redresare» al Comisiei, datorită potențialului ridicat de creare de locuri de muncă și de investiții. Prin această consultare, Comisia dorește să obțină feedback cu privire la modalitățile de sporire a ratei și a calității lucrărilor de renovare a clădirilor, prin intermediul unor instrumente de reglementare, de politică și financiare”, precizează CE.
Consultarea se va desfășura până la 9 iulie, iar feedback-ul primit va contribui în mod direct la propunerile care urmează să fie prezentate de Comisie după sfârșitul verii.
„Un cămin confortabil și facturi accesibile la energie se numără printre principalele priorități ale oricărei familii din Europa și dorim ca acest deziderat să devină realitate pentru fiecare dintre acestea. În același timp, dorim să reînnoim clădirile publice, cum ar fi școlile și spitalele, dar și proprietățile comerciale, pentru a ne asigura că sunt eficiente din punct de vedere energetic și al costurilor”, a declarat comisarul pentru energie, Kadri Simson.
Comisia a publicat deja o foaie de parcurs pentru această inițiativă, iar pentru toamnă sunt planificate o comunicare și un plan de acțiune. Cei interesaţi pot accesa consultarea aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice