CE propune prelungirea cadrului temporar pentru ajutoarele de stat până la finele acestui an
Telex » Știri 20 ianuarie 2021
Comisia Europeană (CE) a trimis statelor membre, spre consultare, un nou proiect de propunere vizând extinderea, până la data de 31 decembrie 2021, a domeniului de aplicare a cadrului temporar privind ajutoarele de stat, pentru a sprijini economia în contextul pandemiei de coronavirus, informează DPA, preluată de Agerpres. Cadrul temporar a fost modificat pentru prima dată la 3 aprilie 2020, pentru a oferi mai multe posibilităţi de a se obţine sprijin public pentru cercetarea, testarea şi producerea de produse relevante pentru combaterea pandemiei de coronavirus, precum şi pentru a proteja locurile de muncă şi pentru a sprijini în continuare economia. La 8 mai 2020, Comisia a extins a doua oară domeniul de aplicare a cadrului temporar pentru a include măsuri de recapitalizare şi de datorie subordonată.
„Pe măsură ce al doilea val al pandemiei de coronavirus continuă să ne afecteze profund vieţile, companiile din Europa au nevoie de sprijin suplimentar pentru a depăşi criza. De aceea, propunem să prelungim cadrul temporar pentru ajutoarele de stat până la 31 decembrie 2021 şi să creştem sumele puse la dispoziţia companiilor”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager.
Propunerea Executivului comunitar ţine cont de reacţiile primite de la statele membre prin intermediul unui sondaj lansat de Comisie în luna decembrie 2020 cu privire la implementarea cadrului temporar pentru ajutoarele de stat.
Statele membre au acum posibilitatea de a formula observaţii cu privire la proiectul de propunere a Comisiei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național