Ce puteți face pentru accesarea fondurilor nerambursabile
Numărul 4, 7-13 februarie 2017 » Fonduri europene
Detaliile necesare pentru efectuarea primului pas spre obținerea de fonduri europene pot fi găsite atât online, pe pagina Reprezentanței Comisiei Europene în țara noastră, cât și la Spațiul Public European (situat la parterul sediului Reprezentanței, din Strada Vasile Lascăr nr. 31). Există, de asemenea, și o pagină despre programele cu finanțare europeană și despre modul în care cei interesați pot participa la ele.
În perioada de finanțare 2014-2020, UE își propune să îndeplinească obiectivele Strategiei Europa 2020 privind creșterea economică, punând accentul pe elementele de care are nevoie Europa pentru a depăși criza economică și financiară și axându-se pe domeniile în care contribuția UE poate schimba cu adevărat lucrurile. Fondurile prealocate României în cadrul financiar multianual 2014-2020 se ridică la 44,6 miliarde de euro, din care peste 24 de miliarde pentru politica de coeziune și aproape 20 de miliarde pentru politica agricolă și de dezvoltare rurală.
Rețelele sociale constituie, de asemenea, o sursă de informare. Cei interesați pot afla informații despre finanțarea directă sau indirectă, condiții de eligibilitate sau despre modul în care întreprinderile pot beneficia de asistență prin intermediul rețelei Enterprise Europe, inclusiv pe Facebook. Sau se pot abona la buletine de informare despre finanțările disponibile, cum ar fi cel elaborat de Incubator Europe, pentru fondurile dedicate cercetării și inovării.
Iar dacă persoana interesată este chiar la început, are la dispoziție un ghid al începătorului în ceea ce privește obținerea de finanțare europeană.
„Termenii cu care se lucrează în alcătuirea unor propuneri de proiecte eligibile pot părea complicați! Pentru cei care caută sensuri și înțelesuri, avem un glosar al termenilor utilizați în programele UE”, se precizează într-un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România.
Un aspect inedit este reprezentat de recenta lansare a primei benzi desenate din România dedicate fondurilor structurale: Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe, destinată atât publicului larg, cât și celor interesați să desfășoare proiecte cu finanțare europeană, celor care au o experiență de împărtășit în domeniu, care doresc să afle mai multe și care au demarat deja un proiect.
(Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile