CE sprijină o rețea internațională de cercetare clinică pentru tratamentul COVID-19
Telex » Știri 21 septembrie 2020
Comisia Europeană (CE) a anunțat că va sprijini, cu suma de 15,7 milioane de euro, o nouă inițiativă ambițioasă de cercetare intitulată EU-RESPONSE, care va institui o rețea de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus și al altor boli infecțioase emergente, informează un comunicat al Executivului comunitar. Finanțarea face parte din angajamentul în valoare de 1,4 miliarde de euro (din care 1 miliard de euro se alocă prin programul Orizont 2020), pe care Comisia l-a asumat pentru cercetare și inovare în domeniul coronavirusului, având drept scop dezvoltarea de vaccinuri, de noi tratamente și de instrumente de diagnosticare menite să prevină răspândirea virusului.
„EU-RESPONSE constituie un pas important în direcția unor studii clinice intervenționale paneuropene, care nu numai că se desfășoară la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potențiale, ci se și pot adapta rapid pe măsură ce apar realități și idei noi. Această rețea europeană de studii clinice intervenționale îi va folosi în prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus și ne va ajuta să ne pregătim pentru amenințări viitoare, oferind viteză, amploare și solidaritate”, a declarat comisarul european Mariya Gabriel.
Consorțiul EU-RESPONSE, condus de Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM – Institutul Național francez de Sănătate și Cercetare Medicală), reunește 21 de parteneri cu capacități de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE și din Norvegia, Elveția și Turcia. Proiectul se adaugă la portofoliul de acțiuni de cercetare și inovare finanțate de UE și completează politica și activitățile în materie de sănătate publică pe care Comisia le coordonează cu statele membre.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice