CE stimulează mobilitatea tineretului în Europa
Telex » Știri 28 martie 2017
Comisia Europeană (CE) a prezentat o inițiativă în cadrul programului Erasmus+ care sprijină în continuare dobândirea de competențe și mobilitatea tinerilor europeni. Denumită „Move2Learn, Learn2Move”, inițiativa va permite ca cel puțin 5000 de tineri să călătorească în altă țară din UE de o manieră durabilă – în mod individual sau împreună cu colegii de clasă. Această inițiativă, care este legată de cea de-a 30-a aniversare a programului Erasmus, este în concordanță cu două priorități centrale ale Comisiei: de a se concentra din nou asupra tineretului Europei și de a facilita mobilitatea cetățenilor UE, în special mobilitatea cu emisii scăzute.
Inițiativa „Move2Learn, Learn2Move” are la bază o idee avansată de Parlamentul European în anul 2016. Ea va fi pusă în aplicare prin intermediul eTwinning, cea mai mare rețea din lume a cadrelor didactice. Parte a programului Erasmus+, aceasta le permite profesorilor și elevilor din toată Europa să elaboreze proiecte împreună prin intermediul unei platforme online.
Inițiativa va fi accesibilă tuturor claselor cu studenți în vârstă de 16 ani și mai mari din școlile care participă la eTwinning. Acestea sunt invitate să precizeze dacă doresc să obțină bilete de călătorie gratuite care vor fi acordate pentru cele mai bune proiecte eTwinning realizate în fiecare țară participantă. După stabilirea câștigătorilor, aceștia vor putea călători din luna august 2017 până în luna decembrie 2018, la o dată pe care o vor alege ei. Studenții vor putea călători în grup, în cadrul unei excursii școlare, sau individual, în funcție de decizia părinților și a cadrelor didactice.
eTWinning este o platformă care îi permite personalului școlar (cadrelor didactice, directorilor de școală sau bibliotecarilor) să comunice, să colaboreze și să dezvolte proiecte în cadrul unei comunități de învățare în Europa. În acest mod, eTwinning promovează colaborarea între școli și elevi și oferă cadrelor didactice posibilități de dezvoltare profesională online gratuită și continuă. Peste 450.000 de cadre didactice au interacționat prin intermediul acestei platforme. (Sursa: Comisia Europeană)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial