Cea mai aglomerată stație de metrou din București este „Aurel Vlaicu”
Telex » Știri 21 ianuarie 2020
Cea mai aglomerată stație de metrou din București este „Aurel Vlaicu”, cu 8,1 milioane călătorii, în creștere cu 46% față de 2014, situație care se datorează numărului în creștere de clădiri de birouri din zonă, arată o analiză a companiei imobiliare Crosspoint, citată de Mediafax. În 2014, „Aurel Vlaicu” se clasa pe locul opt în topul staţiilor de metrou. Numărul de angajaţi care lucrează în zonă a ajuns în 2019 la peste 120.000.
Locul doi în topul celor mai aglomerate staţii este „Piaţa Sudului”, urmată de „Piaţa Universităţii” şi „Piaţa Unirii”. În urmă cu şase ani, cea mai aglomerată staţie era „Piaţa Sudului”, urmată de „Piaţa Unirii” şi „Obor”.
Totuşi, la nivelul Capitalei, desi stocul de birouri aproape că s-a dublat în ultimii şase ani, ajungând la peste 3 milioane de metri pătraţi în care lucrează aproximativ 350.000 de angajaţi, numărul de călătorii cu metroul nu a înregistrat o creştere semnificativă. Traficul de călători în staţiile de metrou din Bucureşti a crescut cu doar 3% din 2014 până în 2019, de la 173 milioane la 177 milioane de călătorii.
La fel ca în anii anteriori, magistrala M2, care leagă sudul de nordul Bucureştiului, este mai tranzitată, însă numărul călătoriilor pe această magistrală a scăzut cu 7% în ultimii şase ani. Singura magistrala care a înregistrat o creştere a traficului de călători este M4, după inaugurarea, în 2017, a staţiilor Laminorului şi Străuleşti.
Dacă în nordul şi vestul Bucureştiului creşterea numărului de călători este în primul rând o consecinţă a dezvoltării proiectelor de birouri, în sudul Capitalei creşterea traficului este un efect al numărului record de proiecte rezidenţiale noi cu preţuri accesibile.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial