Cea mai bună brânză din lume, în 2022, vine din Elveția
Numărul 44, 9-15 nov. 2022 » Roza vânturilor
Cea mai bună brânză din lume este, în acest an, o gruyère din Elveția. Judecătorii au descris Le Gruyère AOP, prezentată de producătorii Vorderfultigen și Gourmino, ca fiind o brânză "foarte rafinată, lucrată manual", care se topește pe limbă și și are note de ierburi, fructe și piele, relatează Mediafax. Câștigătoarea a fost aleasă din 4.434 de brânzeturi din 42 de țări.
Concursul a avut loc la un centru de conferințe din Regatul Unit, cu implicarea a 250 de jurați internaționali care au decis care ar trebui să ia coroana la ediția din 2022 a World Cheese Awards.
Câștigătoarea a fost aleasă de un grup de jurați de top, după ce lotul a fost redus mai întâi la 98 de campioni "super gold" și apoi la un ultim lot de 16.
O brânză maturată, gruyère este ușor sfărâmicioasă și este fabricată din lapte crud de vacă.
Pe locul al doilea s-a clasat o Gorgonzola Dolce DOP, o brânză moale, albastră și cu unt, produsă de De' Magi din Italia.
Toate brânzeturile au fost degustate în orb, de o echipă de jurați selectată dintr-o „armată” de producători de brânzeturi, vânzători, scriitori și alți experți. Juriul a avut sarcina de a nota fiecare sortiment în funcție de aspectul vizual, aromă, gust și senzație. Cele mai bune au primit statutul de aur, argint sau bronz, iar fiecare masă a selectat una ca fiind "super gold".
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial