Cea mai lungă faleză a Dunării va fi modernizată; investiția depășește 15 milioane de euro
Telex » Știri 5 august 2020
Cea mai lungă faleză a Dunării se va transforma în totalitate și va fi modernizată în urma unei investiţii de peste 15 milioane de euro, informează Mediafax. Autorităţile locale au încheiat un parteneriat şi au decis să construiască pe faleză o zonă unică. „Am decis să facem o zonă unică şi spectaculoasă. Faleza este cea mai îndrăgită zonă a oraşului Galaţi, va fi şi cea mai spectaculoasă. Am încheiat un parteneriat cu Consiliul Judeţean Galaţi pentru a duce proiectul la bun sfârşit. Pe faleză vor fi amfiteatre în aer liber, piste pentru alergători şi biciclişti, zone de cafenea, două parcări subterane, spaţii verzi amenajate, iar sculpturile în metal vor face obiectul unui veritabil circuit cultural şi turistic”, a declarat, pentru Mediafax, primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. În urma investiţiei, faleza se va transforma într-un muzeu în aer liber.
„Ne-am unit forţele, împreună cu Primăria Galaţi, împreună cu specialiştii de la Muzeul de Arte Vizuale vom face o lucrare unică. Galaţiul se mândreşte cu cea mai mare expoziţie de sculptură în metal din România. Zeci de opere de artă modernă pot fi admirate pe Faleza Dunării. Va fi un muzeu în aer liber, care cu siguranţă va deveni unul din cele mai vizitate şi apreciate locuri din Galaţi”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.
Elementul central în jurul căruia se va dezvolta proiectul de modernizare a falezei Dunării îl constituie lucrările de sculptură în metal realizate în cadrul taberelor de sculptură din anii 1976, 1977 şi 1991.
Pe Faleza Dunării din Galaţi se află aproape 40 de opere de artă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice