Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut printr-o poliță CASCO a depășit 500.000 lei
Telex » Știri 20 iulie 2022
Valoarea celor mai mari 10 daune plătite în 2021 de asigurătorii din România în baza polițelor facultative CASCO a depășit 5 milioane de lei (circa 1 milion de euro), potrivit unei analize realizate la nivelul membrilor Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), citată de Agerpres. Dintre acestea, cea mai mare despăgubire plătită a depășit 500.000 de lei și a fost achitată în urma unui accident rutier. Din Top 10 al celor mai mari despăgubiri plătite în baza acestui tip de asigurare, șase au fost achitate ca urmare a producerii unor accidente rutiere, trei din cauza unor incendii și una din cauza unei inundații.
La nivelul întregii piețe, despăgubirile totale plătite în baza polițelor CASCO au depășit 2 miliarde lei (aproximativ 410 milioane euro), în creștere cu circa 10% față de anul anterior, arată datele oficiale ale ASF. În România, erau în vigoare la finele anului trecut puțin peste 1 milion de polițe facultative CASCO, precizează UNSAR.
„Statisticile arată că asigurătorii din România au achitat, în medie, în fiecare zi a anului trecut, despăgubiri de peste 1 milion de euro pentru daunele CASCO și aproape 2 milioane de euro pentru daunele aferente polițelor RCA”, au declarat reprezentanții UNSAR. Aceștia subliniază, din nou, că orice fel de dezbatere publică cu privire la sectorul asigurărilor auto și la funcționarea instituțiilor asociative ale acestuia ar trebui să plece de la datele oficiale ale autorităților publice care au atribuții cu privire la piața asigurărilor și nu de la speculațiile unor entități private interesate care pot induce opinia publică în eroare. „În acest context dificil pe care îi traversăm, trebuie să dăm cu toții dovadă de responsabilitate. O asigurare este cu atât mai importantă acum”, au adăugat aceștia.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane