Cea mai mare navă hibrid din lume va transporta pasageri între Marea Britanie și Franța
Numărul 25-26, 29 iun. - 12 iul. 2022 » Roza vânturilor
O navă care va transporta pasageri între Marea Britanie și Franța în următorii ani va fi cea mai mare navă hibrid construită vreodată, potrivit operatorului Brittany Ferries, relatează CNBC, preluat de Mediafax. Într-o declarație, compania a precizat, zilele trecute, că nava din Saint-Malo va avea o capacitate a bateriei de 11,5 megawați oră. Aceasta, a adăugat firma, este „aproximativ dublă față de cea folosită de obicei pentru propulsia hibridă la navele maritime”.
Brittany Ferries a precizat că nava urmează să fie livrată în 2024. Un al doilea hibrid se va alătura flotei sale la scurt timp după aceea, urmând a călători între Portsmouth și Caen.
Navele hibrid pot funcționa cu gaz natural lichefiat (un combustibil fosil), cu baterii sau cu o combinație a celor două.
Brittany Ferries a declarat că trei nave hibrid sunt construite de Stena RoRo, folosind tehnologia firmei finlandeze Wärtsilä. „Dimensiunea extinsă a bateriilor va permite navelor să funcționeze cu putere maximă, folosind ambele elice și toate propulsoarele pentru a manevra fără emisii în și din porturi, chiar și pe vreme rea”, a declarat Hakan Agnevall, directorul general al Wartsila.
Potrivit Transport & Environment, un grup de campanie cu sediul la Bruxelles, navele reprezintă „o sursă semnificativă de consum de petrol și de emisii în UE”.
Citând o analiză a datelor de la Eurostat, T&E adaugă că, în 2019, transportul maritim din UE a consumat „12,2% din totalul combustibilului pentru transport”.
De asemenea, Agenția Internațională pentru Energie afirmă că transportul maritim internațional a fost responsabil pentru aproximativ 2% din emisiile de dioxid de carbon legate de energie ale planetei, în 2020.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane