Cea mai mare pictură murală din România, la Sibiu. Un zid va fi acoperit de 525 mp de culoare
Telex » Știri 17 august 2020
Cea mai mare pare pictură murală din România va fi realizată pe un zid în cadrul Festivalului Internațional de Street Art de la Sibiu. Aceasta va avea peste 525 mp de culoare, informează Mediafax.
Organizatorii ediției a VI-a a Festivalului Internațional de Street Art de la Sibiu anunță că 11 lucrări de artă stradală au fost deja finalizate. Se lucrează în continuare la zidul care va găzdui cea mai mare pictură murală din România, lucrare care va deveni cea mai mare atracție a Turului de Artă Stradală. Pictura va acoperi întregul perete lateral al unei clădiri din Piața Aurel Vlaicu din Sibiu, o zonă intens circulată și va avea o înălțime maximă de 25 de metri și un total de peste 525 metri pătrați de culoare.
Lucrarea se aliniază temei festivalului din acest an – „#Origins” și este de mare însemnătate prin mesajul transmis.
„Este un tribut adus omului și umanității, individului și societății, de la origini și până în prezent. Din punct de vedere compozițional, muralul este un portret de grup, format din chipurile unor oameni pictate în cromatici și stiluri diferite, susținând astfel ideea de unitate în diversitate”, au explicat reprezentanții festivalului.
Cele 17 lucrări realizate în acest an, dintre care 12 murale permanente, vor îmbogăți galeria urbană în aer liber a orașului, care însumează acum 9.700 metri pătrați de culoare.
În total, 96 de lucrări de artă reușesc să înfrumusețeze zone defavorizate din oraș.
Picturile sunt realizate de 15 artiști și grupuri din România, Spania și Ucraina care vor acoepri cu culoare 1.600 metri pătrați de ziduri ale unor blocuri, unități de învățământ sau clădiri importante din oraș.
Sibiu International Street ART Festival este un eveniment organizat de Asociația ART Factory Transilvania și cofinanțat de Primăria Sibiu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial