CECCAR a devenit membru al IFRS Sustainability Alliance
Numărul 33-34, 24 aug. - 6 sep. 2022 » Agenda CECCAR
Angajamentul asumat de Administratorii Fundației IFRS, cu ocazia summitului global al ONU reunit la Glasgow pentru COP26 la finele anului trecut, de a furniza piețelor financiare globale prezentări de informații de înaltă calitate cu privire la climă și alte aspecte legate de sustenabilitate se concretizează prin finalizarea consolidării Sustainability Accounting Standards Board (SASB), Value Reporting Foundation (VRF) și IFRS Foundation în IFRS Sustainability Alliance.
În calitate de membru al SASB, CECCAR a devenit astfel membru al celei mai importante alianțe create în peisajul de raportare a informațiilor în materie de sustenabilitate la nivel global, fiind, alături de membrii IFRS Sustainability Alliance, un jucător important în viitorul modului în care organizațiile raportează, planifică și prezintă procesele prin care creează valoare.
Alianța este un program global de aderare la standarde de sustenabilitate, raportare și gândire integrată. Obiectivul său este de a consolida personalul și resursele din cadrul inițiativelor globale de prezentare a informațiilor în materie de sustenabilitate, pentru a sprijini activitatea noului International Sustainability Standards Board (ISSB) al Fundației IFRS, astfel încât să elaboreze o abordare cuprinzătoare a bazei globale de raportare pentru piețele de capital.
Fuziunea vine ca răspuns la cererea pieței, inclusiv din partea companiilor, investitorilor și autorităților de reglementare, pentru simplificarea peisajului de raportare a informațiilor în materie de sustenabilitate și urmează consolidării CDSB în Fundația IFRS la începutul acestui an.
ISSB, care guvernează în prezent standardele SASB, integrează abordarea bazată pe industrie a Standardelor SASB în procesul său de elaborare a standardelor, precum și abordarea cu prioritate a aplicabilității internaționale a standardelor SASB. ISSB încurajează companiile și investitorii să continue să ofere sprijin deplin și să utilizeze standardele SASB.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane